גיוס לצה״ל
המופיליה היא מחלה נדירה, לכן חולי המופיליה מסווגים בצבא כבעלי פרופיל 21 (רפואי) ומקבלים פטור מהשירות הצבאי. כמו כל נער אחר המקבל פטור רפואי, חולי המופיליה יכולים להתנדב לשירות הצבאי ולשרת 24 חודשים.
כל מי שבוחר להתנדב לצה"ל יכול לשרת בתפקידים שונים בתחומים רבים כגון: טיפול במשאבי אנוש, תפקידי הדרכה והוראה, מבצעים, מודיעין, דוברות ושירות ואבחון כוח אדם.
כבר בכיתה י"א כמעט כל אזרח במדינת ישראל מקבל צו גיוס. במהלך ההתייצבות לצו ראשון חולי המופיליה ומחלות דמם אחרות מוזמנים לוועדה רפואית בזמן אחר ומקבלים פטור משירות צבאי. מיד עם קבלת הפטור ניתן להגיש בקשת התנדבות לצה"ל. יש לציין כי כדאי לעבור את המבחנים הפסיכוטכניים בזמן הצו הראשון.
הליך ההתנדבות לשירות צבאי הינו ארוך, לכן רצוי להגיש את הבקשה להתנדב מיד עם קבלת הפטור. יש להגיש את הבקשה ל"מדור פרט" האחראי על מתנדבים בלשכת הגיוס הקרובה למקום המגורים של החולה.
בקשת ההתנדבות עוברת לבדיקה אצל רופא מומחה (זמן ההמתנה לגורם רפואי בים 2-4 חודשים). במידה והבקשה מאושרת על ידי הרופא ישלח למתנדב זימון לוועדת מתנדבים (זמן ההמתנה לוועדה 3-4 חודשים). לאחר אישור הוועדה, יש לעבור מספר שלבים כמו ראיון אישי ואימות נתונים. ואז נשלח שאלון העדפות לחולה (שלב זה אורך כחודשיים).
לאחר כל התהליך הנ"ל, מתנדבים עוברים חיול וטירונות בת 5 ימים, בסיומם ישנו טקס השבעה בנוכחות ההורים וכמו כל חייל המתנדב מקבל צו התייצבות ליחידה אליה הוא מיועד.
מידע נוסף על התנדבות לצה״ל ניתן לקרא באתר כל זכות בקישור שכאן.
רוצים לקרוא סיפורים על חיילים שהתנדבו לצה״ל?
נתנאל חלף
חלם להיות לוחם, אבל היה לו המופיליה A חמורה. הוא החליט לא לוותר על החלום והתנדב לשירותו הצבאי. הוא החל שירותו בשייטת 13 והמשיך לתפקיד מש״ק (מפקד שאינו קצין) ומדריך לוחמה
אייל טוביאס
חלם להגיע ליחידת עוקץ, אבל בגלל שהוא חולה המופיליה נאלץ להתנדב לשירות צבאי ולוותר על החלום. ההתנדבות לצה״ל פתחה בפניו דלת ליחידת מודיעין, שם תרם הרבה והרוויח ידע רב.